Biały papier pakowy, wykonany w 100% z celulozy, dedykowany do pakowania i zabezpieczania artykułów spożywczych o małej zawartości tłuszczu i wody.
Zalety produktu
- nie wymaga uprzedniego smarowania lub czyszczenia, - oszczędza czas i pieniądze, - sprawia, że pieczenie jest łatwiejsze i szybsze, - może być ponownie używany kilka razy w średniej temperaturze pieczenia,
Odpowiednie techniki
Techniki zadruku: - zadruk offsetowy
Dodatkowe cechy
- papier półpergaminowy biały, wykonany w 100% z celulozy
- posiada atest PZH do kontaktu z żywnością,
- skutecznie zapobiega przywieraniu potraw podczas pieczenia,
- sprzyja brązowieniu podczas pieczenia,
- na specjalne zamówienie dostępny w różnych formatach i gramaturach.
Zastosowanie
Pakowanie artykułów spożywczych, produkcja papieru śniadaniowego, produkcja torebek do żywności.